BOT Experience

Thewet, Bangkok
Location: Thewet, Bangkok
Building Type: Office
Design: 2014
Completion: Conceptual Design
Client: Bank of Thailand
Area: 26,500 sqm
Cost: 450,000,000 Baht
Design Team:

Wara Jithpratugs
Anak Boonprasartsuk
Paveen Rojchanavisart

Back in 2014, this design competition asked entries to design a learning center along with the money museum by renovating the old note printing factory. Our main concept is to preserve the history of note printing factory, owned by Bank of Thailand, and turn it into a lively learning center and the new riverside landmark. In the requirement, 150 parking space was necessary in this project as well. Instead of a bulky parking building which would block the beautiful view and environment from the learning centre building, we decided to put the parking space on the ground floor and turn the roof into an amusing green park instead of a concrete chunk. Our green park will cover all area in this project which people who passes by can use and enjoy their time here.

You may also like.

Thanyaburi, Pathum Thani
The Golden Jubilee Museum of Agriculture Office
Patumwan, Bangkok
Baan Rajprasong
Maung District, Nakhon Ratchasima
Office of Siam Photon Laboratory